گلچین آشپزی 4

دستور تهیه کباب بختیاری


دستور تهیه کباب بختیاری

مناسب برای: ۴ نفر

زمان آماده سازی: ۴ ساعت

مدت زمان انتظار: ۱ ساعت

مواد لازم
کره ۵۰ گرم (اختیاری)
گوشت ۳۰۰ گرم (فیله گوساله)
آب پیاز ۳ چهارم لیوان
مرغ ۳۰۰ گرم (فیله)
زعفران ۱ قاشق مرباخوری (دم کرده و غلیظ)
فلفل به میزان لازم
نمک به میزان لازم
روغن زیتون ۳ قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه

۱- ابتدا فیله گوساله را شسته و خشک کنید و به طول روی سطح مناسب قرار داده و قبضه کرده و برش بزنید، فیله های مرغ را نیز به دو یا سه قسمت تقسیم کنید (بسته به اندازه فیله).

۲- سپس گوشت و مرغ را با گوشت کوب کمی بکوبید تا نرم شوند.

۳- در ظرفی آب پیاز، زعفران و فلفل را با یکدیگر مخلوط کرده و در آخر روغن را به مواد قبلی اضافه نموده، تکه های گوشت و مرغ را داخل ظرف بریزید و اجازه دهید گوشت در این مواد حدود ۳ تا ۴ ساعت در یخچال بماند تا کاملاً طعم دار و ترد شود.

۴- سپس به ترتیب ۲ تکه از گوشت قرمز و ۲ تکه از گوشت مرغ به سیخ بکشید و این ترتیب را ادامه دهید تا وزن هر سیخ به حدود ۱۵۰ گرم برسد.

۵- سپس کمی با گوشت کوب آنها را بکوبید تا به هم نزدیک شوند و مرز بین آنها کمتر پیدا شود.

۶- منقل را که بهتر است ذغالی باشد آماده کرده سیخ ها را روی منقل قرارداده و شروع به باد زدن کنید.

۷- ابتدا نیاز به آتش تند دارید تا روی گوشت ها حالت برشتگی پیدا کند سپس اگر تکه های گوشت را کمی ضخیم تر برش زده باشید اجازه دهید به آرامی کباب ها به پخت کامل برسند این عمل را روی منقل گازی نیز می توان انجام داد.

۸- کباب ها در عین پختگی نباید خشک شوند، حال با فرچه یا چنگال کره را روی کباب ها مالیده و کمی نمک روی آن بپاشید.

۹- کباب ها را در ظرفی قرار داده با گذاشتن تکه نانی روی آنها از سیخ خارج کنید و با ریحان و گوجه فرنگی تزئین کرده و با دوغ و نان سنگک سرو کنید.

 

نکات

● در حین خواباندن تکه های گوشت قرمز در مخلوط آب پیاز و زعفران نباید از نمک استفاده کرد اما در گوشت مرغ استفاده از نمک در ابتدا مانعی ندارد و حتی بهتر می باشد در این صورت حتماً گوشت ها را در ظروف جدا از یکدیگر در مخلوط فوق قرار دهید.

● قبضه کردن در آشپزی، برشی است که گوشت را به صورت دو ورق باز می کند ولی گوشت تا انتها برش نمی خورد و جدا نمی شود.

 

دستور تهیه کوکو سبزی و گوشت


دستور تهیه کوکو سبزی و گوشت

آماده سازی : ۴۵ دقیقه  
پخت : ۲۰ دقیقه  

مواد لازم :
 گوشت چرخ کرده     ۳۰۰ گرم
* سبزی کوکو      ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
 سیر      ۴ عدد
 پوست رنده شده لیمو     ۲ عدد
 پیاز رنده شده     ۱ عدد
 سیب زمینی پخته و رنده شده      ۱ عدد
پنیر پارمزان رنده شده     ۱۰۰ گرم
 خرده هاى نان تازه ( نان تست یا نان برگر )     ۱ عدد
 گردو ریز خرد شده     ۵۰ گرم
تخم مرغ متوسط     ۵ تا ۶ عدد
بیکینگ پودر     ۱ قاشق مربا خوری
شیر     ۱ قاشق غذا خوری
پودر زعفران     ۱/۴ قاشق چای خوری
زردچوبه     ۱/۲ قاشق مربا خوری
نمک و فلفل سیاه     به میزان لازم
سس خردل و یا پودر آن     ۱/۲ قاشق مربا خوری
         
* سبزی کوکو ( تره ، جعفرى ، گشنیز ، شوید ، شنبلیله ) + کمى ریحان پاک کرده و خیلى ریز خرد شده روى هم ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم

طرز تهیه :
گوشت ، سبزى ، سیب زمینى ، پیاز رنده شده، گردو ، خرده هاى نان ، پنیر رنده شده پارمسان ، پودر زعفران ، سس خردل را خوب با هم مخلوط میکنیم و براى چند ساعت ( حتى از روز قبل ) داخل یخچال قرار میدهیم ، زمانى که میخواهیم کوکو را درست کنیم. درکاسه بزرگى تخم مرغ ها را خوب هم میزنیم تا کف کند .

بعد به آن ، رنده پوست لیمو ، شیر ، نمک و فلفل سیاه و بکینگ پودر را اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم ، حالا مواد کوکو را از یخچال بیرون آورده و به تخم مرغ ها اضافه میکنیم … همه مواد رو خیلى خوب با هم ترکیب میکنیم . و داخل یک ماهیتابه بزرگ در روغن داغ و با حرارت ملایم کوکو ها را سرخ میکنیم . هم میتوانیم از مواد با قاشق داخل روغن بریزیم و هم می شود همه مواد را ، متناسب با حجم کوکو، داخل یک ماهیتابه مناسب ، به طورى که قطر نسبتاً نازکى از مواد را ریخته ایم سرخ کنیم و زمان سرو ، آن را برش دهیم .

حرارت شعله باید ، اول متوسط باشد و روغنمان داغ ، بعد از سرخ شدن زیر کوکو آن را برمی گردانیم و حرارت را کم میکنیم تا مغز پخت شود . و بعد از پخت، کوکو ها را روى دستمال آشپزخانه قرار میدهیم تا روغن اضافى آن برود . و بعد با برش هاى گوجه فرنگى سرخ شده آن را سرو میکنیم . در کنار کوکو پیشنهاد یک کاسه ماست و خیار عالى ، خالى از لطف نیست .

نکاتی در تهیه کوکوى گوشت و سبزى :
در شروع پخت کوکوى گوشت و سبزى بهتر است که روى ماهیتابه را با کاغذ ( کاغذ A4 ) پوشش دهیم .

بعد از برگرداندن کوکوى گوشت و سبزى ، براى سرخ کردن طرف دیگر آن نیازى به پوشش نیست فقط با حرارت ملایم و آهسته پخته و سرخ شود .
بهتر است مراقب باشید که کوکوى گوشت و سبزى شما زیاد از حد سرخ نشود، چون در این صورت طعم کوکو تلخ خواهد شد .

وجود یک قاشق شیر در مواد به بهتر ترکیب شدن بکینگ پودر با تخم مرغ کمک می کند و نیز مانع متلاشى شدن کوکو، و لطافت آن میشود .

در صورت تمایل کمى زرشک را هم میتوانید به مواد کوکوى گوشت و سبزى اضافه کنید ، در این صورت زرشک ها را به همراه تخم مرغ به مواد اضافه نمائید .براى این مقدار از مواد کوکوى گوشت و سبزى تا دو قاشق غذا خورى زرشک میتوانید استفاده کنید .

 

دستور طبخ تیل فسنجان

دستور طبخ تیل فسنجان

 

مواد اولیه :

برای ۴ نفر
زردچوبه                             نصف قاشق چایخوری
بادمجان                                                   ۵عدد
رب انار               ۱قاشق سوپخوری سر پر (ترش)
سیر                    ۱قاشق مرباخوری (سرخکرده)
پیاز                                                      ۱عدد
گوجه فرنگی                                          ۴عدد
گردو                             ۲۰۰گرم (ساییده شده)
فلفل سیاه                      نصف قاشق چایخوری
نمک                                          به میزان لازم
آب                                                    ۵پیمانه

 

طرز تهیه:

ابتدا گوجه‌فرنگی را چند ثانیه داخل آبجوش می اندازیم و بعد پوست کنده و نگینی خرد می‌کنیم و با کمی‌روغن تفت می‌دهیم. پیاز را رنده کرده و به گوجه‌فرنگی اضافه می‌کنیم.

سیر سرخکرده،گردو و رب‌انار را به مواد افزوده و به مدت پنج دقیقه تفت داده، آب را داخل مواد می‌ریزیم. نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه می‌کنیم و یک ساعت و نیم اجازه میدهیم تا خورش جا بیفتد. در این فاصله بادمجان را از وسط نصف کرده و سرخ می‌کنیم و در ۲۰دقیقه اخر پخت خورش درون خورش می‌ریزیم.

 

نکات:

۱)تیل فسنجان غذای محلی استان مازندران است.تیل به معنی گل و قاتق به معنی خورش می‌باشد. نام این غذا به خاطر رنگ آن است.

۲) بهتر است این خورش در قابلمه روی آماده شود.

۳)دقت کنید مقدار سیر کاملا بستگی به ذائقه شما دارد و حتی قابل حذف هم میباشد.

دستور تهیه برنج با نخود و نعنا

دستور تهیه برنج با نخود و نعنا

 این دستور غذای سالمی است  که شامل غلات، حبوبات و سبزیجات و فیبر است.  این دستور غذا  کلسترول کمی دارد

مواد لازم:
2/1 فنجان                                       نخود آب پز
1/4 فنجان                      برگ نعناع ریز خرد شده
2 فنجان                               برنج  قهوه ای پخته
1 قاشق                                    چایخوری روغن
1 قاشق                   چایخوری سیر ریز خرد شده
2/1                                                  فنجان پیاز

 ۲/۱ فنجان  سبزیجات خرد شده و آب پز شده  شامل  لوبیا ، هویج و نخود سبز
نمک                                                                  
1 قاشق                                          چایخوری فلفل
1/2                                   قاشق چایخوری آب لیمو

 کشک کم چرب                                         (اختیاری)

 

طرز تهیه:

1. روغن را در ماهی تابه  نچسب حرارت داده ،  سیر، پیاز را  در روغن تفت داده تاپیاز طلالیی شود
2. برنج قهوه ای، مخلوط سبزیجات و نمک،  را ریخته  روی شعله متوسط ​​برای ۱-۲ دقیقه تفت می دهیم.
3.  رب  و فلفل، برگ نعناع و آب لیمو را ، خوب مخلوط کنید و بگذارید روی شعله متوسط ​​برای یک دقیقه تفت میدهیم.
4. با  کشک کم چربی سرو میکنیم.

دستور پخت دلمه قارچ با مرغ و سیب زمینی

دستور پخت دلمه قارچ با مرغ و سیب زمینی

مواد لازم :
سیب زمینی      یک کیلوگرم
 سینه یا فیله مرغ      ۲۵۰ گرم
 قارچ      ۲۰۰ گرم
 پیاز داغ      نصف پیمانه
 فلفل دلمه ای      نصف یک عدد
 جعفری خرد شده      ۴/۱ پیمانه
 تخم مرغ      سه عدد
 نمک، فلفل، ادویه و آرد سـوخـاری      به میزان لازم
 رب گوجه فرنگی      یک قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا و روغن     به میزان لازم

طرز تهیه :
ابتدا سیب‌ زمینی‌ها را پخته، پوست کنده و رنده می‌کنیم. یک عدد تخم‌مرغ را به همراه کمی نمک، فلفل و ادویه به سیب‌زمینی افزوده و مواد را ورز داده و کنار می‌گذاریم.

سینه مرغ را نگینی خرد نموده و به همراه پیازداغ تفت می‌دهیم تا بپزد، سپس قارچ نگینی خرد شده و ادویه را به آن افزوده و تفت می‌دهیم. فلفل دلمه‌ای و رب گوجه‌فرنگی را نیز به مواد افزوده، کاملا مواد را هم زده تا مخلوط شوند. حرارت را خاموش نموده و جعفری را به مواد اضافه کرده و هم می‌زنیم.

از مخلوط سیب‌زمینی به اندازه یک توپ کوچک جدا کرده، در دست پهن نموده، از مخلوط مرغ و قارچ در میان آن می‌گذاریم، کمی پنیر پیتزا روی مواد ریخته و دلمه را جمع می‌کنیم تا مواد میانی مشخص نباشد. حالا دلمه‌ها را ابتدا در آرد سوخاری غلتانده، دو عدد تخم‌مرغ را با چنگال زده، دلمه‌ها را در تخم‌مرغ فرو برده، مجددا در آرد سوخاری زده و در روغن داغ سرخ می‌کنیم.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 4 شهريور 1393برچسب:, | 12:9 | نویسنده : مهدیزاده |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • اریک صدا